NEN-EN 1090

FPC certificering en CE-markering van staal – roestvaststaal – en aluminiumconstructies

EN10900

Vanaf 1 juli 2014 moeten dragende staal- en aluminiumconstructies voorzien zijn van CE-markering volgens NEN-EN 1090. Een bouwproduct mag namelijk niet meer in de handel worden gebracht zonder CE-markering en prestatieverklaring als er voor de productsoort een geharmoniseerde Europese norm is gepubliceerd. Deze ontwikkeling heeft niet alleen gevolgen voor ons als producent, onze leveranciers en constructeurs, maar ook voor u als opdrachtgever.
Deze norm maakt namelijk een eind aan alle losse en aparte regeltjes voor het vervaardigen en verhandelen van staal- en aluminiumconstructies. Dankzij onze certificering kunt u ervan uitgaan, dat al onze constructies voldoen aan alle nu geldende wettelijke eisen; een stevig stuk werk waarop je zorgeloos verder kunt bouwen.

CE-markering
Eén van de vereisten om CE-markering op producten te mogen aanbrengen, is dat wij als producent FPC-gecertificeerd zijn door een aangewezen instelling, een notified body. Deze certificering hebben wij niet zomaar behaald, daaraan lag een heel proces aan ten grondslag; van het opstellen van een eigen kwaliteitsbeheersingssysteem (FPC), inclusief een laskwaliteitsmanagementsysteem volgens NEN-EN ISO 3834 tot aan de audit.
Let wel CE is geen keurmerk of certificaat, maar een verklaring van de producent dat de producten voldoen aan alle constructieve eisen die in de relevante productnorm(en) door de wetgever gesteld zijn.

Certificering Leon Prinsen bvba ;  wat betekent dit voor u.

Leon Prinsen bvba is gecertificeerd voor executieklasse 2 conform NEN-EN 1090. Dit voor zowel staal 235/355 als roestvast staal 304/316

Deze executieklassen van de NEN-EN 1090 zijn bedoeld om de mate van controle en beheersing aan te duiden. Om de kwaliteit van de het werk te kunnen garanderen zijn er controles op processen zoals snijden, boren, lassen en behandelen. Wij beheersen deze processen en zijn hiervoor gecertificeerd.
De certificering betekent dat u met vertrouwen uw constructiewerk, welke vanaf 1 juli ook wettelijk onder de EN -1090 norm valt, bij ons kunt uitbesteden.

 

NB: Het laten vervaardigen en afnemen van constructies bij niet gecertificeerde bedrijven kan aangemerkt worden als een economisch delict.

Inbreuken melden

Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid
Dienst Goedkeuring en Voorschriften in de Bouw
NGIII
Koning Albert II-laan 16 – 1000 Brussel
Tel.: 02 277 81 76
Fax: 02 277 54 44
email: dbgv.scas@economie.fgov.be

Back to Top