Historiek

leon_prinsenVan boerensmid naar modern constructiebedrijf

Na 27 jaar als vaste baan voor een baas en 10 jaar in bijberoep te hebben gewerkt in de landbouwmechanisatie en constructie besliste wijlen vader Leonardus Prinsen in 1970 om zelfstandig een zaak te beginnen.

Aanvankelijk was het de bedoeling om in de bouw zijn activiteiten te starten met elektrische en sanitaire installaties alsook lood en zinkwerk. Echter noodgedwongen – gezien zijn vakkennis en ervaring – kwamen oude bekenden om zijn diensten vragen. Enkele jaren later werd de uitbreiding naar constructie in de landbouw groter, meer bepaald in de varkenssector.

In 1989 werd samen met zijn jongste zoon Antoine Prinsen de huidige vennootschap “LEON PRINSEN BVBA” opgericht. Met de meegekregen kennis en ervaring van vader en zakelijke instinkt bouwde Antoine, als zaakvoerder, verder aan de vergroting en specialisatie van de vennootschap “LEON PRINSEN BVBA”.

De landbouw werd wat naar de achtergrond geschoven, de constructie uitgebouwd en gespecialiseerd. Een zeer uitgebreid en modern machinepark, een perfecte afwerking, correctheid en stipte afspraken alsmede de kennis en ervaring hebben hun steentje bijgedragen tot het nu gekende succes. Een bedrijf gespecialiseerd in knippen, ponsen, plooien en lassen van aluminium, staal en roestvast staal.

antoine_prinsen

De laatste jaren worden er bij “LEON PRINSEN BVBA” de meest uiteenlopende producten vervaardigd van klein tot heel groot, en dit zowel van aluminium, staal maar hoofdzakelijk van roestvast staal. Vooral op gebied van verwerking van roestvast staal is “LEON PRINSEN BVBA” zeker één van de grotere, en hiervoor ook gekend over de landsgrenzen heen.

Wat ze op een ander niet kunnen of willen maken, daar beginnen wij aan.

Back to Top